Inspiratsiooniks: viis influencer turunduse kampaaniaideed!

Sisuloojate kaasamine brändi turundusstrateegiasse ei pruugi tulla lihtsalt ega loomulikult. Millist koostöövormi kasutada? Mida teha, et loodav postitus oleks võimalikult siiras ja emotsionaalne? Kuidas teistest brändidest eristuda?

Toome Sulle inspiratsiooniks viis influencer turunduse kampaaniaideed  – võid neist šnitti võtta, edasi arendada või omavahel kombineerida!

 

1. Lase sisuloojal brändi tootevalikust oma lemmiktoode välja valida ja selgitada, miks just see tema lemmik on

Lemmiktoote välja valimise palve on kaval just seetõttu, et kui sisulooja ise armastab valitud toodet, mõjub ka tema postitus siiralt ja usutavalt. 
 
Olenevalt toote väärtusest võib kas valitud toote sisuloojatele tasuta saata (tootekampaania) või paluda tal see ise poest osta. Ise ostmise palve toimib hästi just soodsama hinnaklassi toodete puhul – need sisuloojad, kes niikuinii antud toodet tarbivad, ei pea paljuks mõneeurost kohvi, jäätist või batooni ise osta.
 

2. Saada sisuloojatele proovimiseks uusi tooteid või uusi maitseid

Sel juhul saab samuti paluda erinevaid tooteid arvustada ning oma lemmik välja valida. Miks mitte luua ka spetsiaalselt sisuloojale tehtud toode tema nime, valitud tsitaadi või armsa tervituskaardiga

3. Kutsu sisulooja külla ning loo isiklik kontakt

Kui su ettevõte pakub teenust, lase sisuloojal tasuta teenust proovida ning tee nii, et ta jääks 110% rahule. Kui sul on kauplus või toodete näidissaal, kutsu sisulooja külla ning loo talle väärtust: jaga talle õpetlikku infot, aita just talle sobiv toode leida vms. Kui tekib hea kontakt ja sisulooja jääb kohtumisega rahule, on ta kindlasti valmis brändi oma jälgijatele soovitama ning teeb seda siiralt.

4. Korralda loosimine sisulooja või brändi sotsiaalmeedias

Palu sisulooja enda lehel brändi tooteid välja loosida või jagada sõnumit, et brändi enda Instagramis toimib loosimine. See ei ole väga originaalne, ent toimib alati, tuues brändile tähelepanu ja uusi jälgijaid. 📈

5. Lase sisuloojal ise kampaanias osaleda

Kui sisulooja peab ise midagi looma, meisterdama või välja mõtlema – olgu selleks meemide meisterdamise või uue maitse leidmise konkurss – teeb ta kampaaniainfo levitamiseks märksa emotsionaalsema ja isikupärasema postituse.

Näiteks Taffeli uue maitse otsimise kampaanias lõid sisuloojad oma krõpsumaitse ning disainisid sobiva pakendi. Kampaaniapostituses pidid sisuloojad jagama oma loodud krõpsupaki kujundust ning paluma jälgijatel uuele maitsele nimi pakkuda. Tulemuseks oli korralik nähtavus sotsiaalmeedias ning palju humoorikaid vastuseid. 🤭

 

Vahel piisab ka inspireerivast tootest või brändist: näiteks ACME Filmi “Annabelle tuleb koju” õudusfilmi kampaanias nägid enamik kampaaniasse valitud sisuloojaid üllatavalt palju vaeva ning lõid filmi temaatikaga sobivad fotod – ehkki kampaaniabriif seda otseselt ei nõudnud.

Milliseid kampaaniaid teised brändid Promotys on teinud?

Blogiartiklitest “Esimesed avalikud kampaaniad Promotys” ning “7 edukat tootekampaaniat Promotys” leiad enam kui 10 case study‘t koos tulemuste ja fotodega brändidelt nagu Circle K, Lumene, Swedbank ja teised. Head uudistamist!

Samal teemal: