Promoty 2019: uus toode, uued turud ja veelgi kõrgemad sihid

Detsember on kokkuvõtete tegemise aeg. Promoty lõppevale aastale tagasi vaadates olime tiimiga isegi üllatunud, kui palju me sel aastal ära oleme teinud – alustades uue Promoty lansseerimisest ning lõpetades esimeste välisturgude avamisega. On, mida tähistada!

1. Lansseerisime avalikud kampaaniad

Kas te mäletate veel seda Promotyt, kus turundaja pidi meie 15 000 kasutaja seast sobivad sisuloojad ise välja valima, neile pakkumise saatma ning lootma, et sisulooja pakkumise vastu võtab? 🤭

Vana Promoty
2019. aasta kevadel tegime Promoty kasutajakogemuse täielikult ümber:

Kui varem pidi turundaja pikast listist sisuloojad välja valima ning neile privaatselt pakkumise saatma (nii, nagu enamik influencer turunduse platvorme toimib), siis uue kampaaniatüübi puhul kandideerivad huvitatud sisuloojad ise brändi kampaaniasse. See tähendab, et kampaaniatesse kandideerivad vaid need sisuloojad, kes on päriselt brändiga koostööst huvitatud. Valem toimis: nii brändid kui ka sisuloojad võtsid uue kampaaniatüübi ülihästi vastu! 🙌

Esimeste brändide seas testisid uut Promotyt Circle K, Lumene, Paulig ja 11 teist teerajajat – nende kampaaniate case study‘sid jagasime ka siin blogiartiklis.

Privaatselt pakkumiste saatmise võimaluse jätsime platvormile alles. Kuna aga avalikud kampaaniad toimivad nii palju paremini, kasutatakse privaatseid kampaaniaid vaid erijuhtudel: näiteks mitmeosaliste kampaaniate tegemisel, kus ühelt sisuloojalt oodatakse mitut postitust.

2. Lansseerisime tootekampaaniaid

Tootekampaaniaid luues olime pisut kõhklevad, kuidas need vastu võetakse – brändidele toodetes tasumine ilmselgelt sobib, aga sisuloojatele? Rahalise tasuga kampaaniaid tehes tundus, et sisuloojad ootavadki alati rahalist tasu ning paljudel suurematel influencer’itel on poliitika, et ainult toodete eest koostöid ei tee.

Üllataval kombel osutusid tootekampaaniad populaarseks nii turundajate kui ka sisuloojate seas. Näiteks Sutu kampaania, kus rahalise tasu asemel oli pillirookõrte komplekt, sai 400 kandidaadi ja 95 postitusega üheks läbi aegade suurimaks Promoty kampaaniaks. Sealjuures osalesid kampaanias mitmed kümnete ja isegi enam kui 100 000 jälgijaga sisuloojad – Sutu missioon lihtsalt kõnetas neid! 💚🌱

Kuna tootekampaaniatesse kandideerivad valdavalt sisuloojad, kes antud toodet päriselt kasutavad ning fännavad, on postitused valdavalt autentsemad ning toovad brändile seeläbi rohkem tulemusi.

Nüüdseks on 36% kõikidest meie kampaaniatest olnud tootekampaaniad – arvestades, et me lansseerisime tootekampaaniad alles 2019. aasta juulis, on see päris palju.

3. Kaasasime oma esimese investeeringu 💸

Kui esimesed poolteist aastat tegutsesime omafinantseeringuga, siis 2019. suve alguses olime tootes piisavalt kindlad, et kaasata investeering turundusvaldkonna ühelt tugevaimalt tegijalt Eestis ning gaas põhja vajutada.

“Näen, et influencer turundus on tulnud, et jääda,” selgitas meie investor Kristjan Raude tollal pressiteates oma otsuse tagamaid. ”Selle valdkonna iga-aastane kasv on meeletu. Promoty lahendab influencer turunduses väga suurt probleemi ja loob sellega väärtust mõlemale osapoolele täna Eestis, tulevikus üle kogu maailma.”

Raude sõnul otsustas ta Promotysse investeerida kahel põhjusel: asutajad ja valdkond. “Aleks ja Leo on visionäärid, kel on head mõtted ja tahe need teoks teha. Ilma lisajõududeta on nad Promoty platvormi väga heale tasemele viinud. Ootan põnevusega, mis kõik võimalikuks osutub, kui meeskond kasvama hakkab.“

“Promoty on kindlasti idufirma, millel silma peal hoida,” kinnitab ka tehnoloogiainvestor Madis Müür, kes esialgu nõuandjana ning hiljem ka investorina meiega liitus.

4. Avasime platvormi esimestel välisturgudel 🌍

September oli meie jaoks eriti äge kuu: avasime oma esimesed välisturud ehk Soome ja Läti. Oma salajase growth hacking strateegia abil kaasasime (taaskord nulleelarvega, muide!) nädalaga üle 25 000 uue sisulooja.

Meilt on päris palju küsitud, miks me just nende turgude kasuks otsustasime. Põhjus on lihtne: mitmed agentuurid ja rahvusvahelised ettevõtted, kes Eestis meie kliendid on, teevad kampaaniaid ka naaberriikides või suisa Baltikumi-üleselt. See tähendas, et meil olid Soomes ja Lätis juba lansseerides esimesed kliendid olemas! Oktoobri alguses avasime platvormi ka turundajatele ja nüüdseks jookseb meil mõlemal turul üle 20 kampaania.

5. Kolmekordistasime oma tiimi

Kui esimesed poolteist aastat oli Promoty taga kolmene tiim (Aleks, Leo ja Marelle), siis 2019. aasta lõpul on meid üheksa ehk täpselt kolm korda rohkem!

🗓 Juunis liitus arendustiimiga Said, kelle kirg on just andmetega seotud probleemide lahendamine – näiteks sisuloojate ostetud või ebakvaliteetsete jälgijate automaatne tuvastamine.

🗓 Augustis asusid tööle uute turgude kogukonnajuhid Sanita ning Iris, kelle vastutusala on nii sisuloojate kui ka brändide toetamine Läti ja Soome turgudel.

🗓 Oktoobris liitusid meiega Anni, kes asus Promoty kampaaniaid koordineerima ning sai brändide peamiseks kontaktisikuks (inglisekeelsele ametinimetusele Head of Campaign Success justkui ei olegi head eestikeelset vastet?), ning meie maailma vahvaim praktikant Kristel.

🗓 Tiimi värskeim liige Elisabeth hakkab eest vedama Promoty akadeemiat, millest kuulete rohkem juba õige pea!

6. Tähistasime juubelinumbreid 

Kui maikuus Latitude59 ajal tähistasime 200 läbiviidud kampaania täitumist, siis detsembri alguses täitus meil 500 kampaaniat – nüüd juba kolmes riigis!

Kokku on Promotyga liitunud üle 37 000 sisulooja ning 1150 turundaja; oleme läbi viinud 565 kampaaniat, vahendanud 2540 koostööd ning tähistame peagi kuuekohalist brutokäivet, millest 80% on tekkinud alates suvest – ja aasta ei ole isegi veel läbi!

Lisaks on toonud 2019. aasta meile suuremaid ja väiksemaid võite – oleme osalenud mitmetel ägedatel konverentsidel ja korraldanud päris mitu üritust nii sisuloojatele kui ka turundajatele, Aleks valiti aasta noore ettevõtja TOP 10 sekka, oleme läbi viinud Promoty akadeemia II lennu, #PärisElu kampaania ning osalenud “dIKTeeri oma tulevik” üritustel, et tutvustada noortele IT-maailma.

Me ise ütleme alati, et Promoty on väljastpoolt vaadates vahva roosa startup, aga sisimas oleme me hardcore tehnoloogiaettevõte. 2020. aastal on meil plaanis turundajatele veel paremad tööriistad välja arendada, et oma superfänne leida ning neid kampaaniatesse kaasata. Lisaks lansseerime algaval aastal Promoty äpi, et sisu üleslaadimine ning turundaja ja sisulooja vaheline suhtlus veel sujuvamalt kulgeks, ning mitu uut turgu.

Algava aasta algusesse on meil üks suur uudis, millest kuulete juba õige pea. Me oleme tiimiga juba väga elevil 🤭  Seejärel oleme täiega valmis Skandinaavia ning hiljem juba terve Euroopa vallutama!

Seda kõike ei oleks ilma teieta – Promoty turundajad ja sisuloojad, sõbrad ja toetajad, investorid, nõuandjad ja teised kaasaelajad. Aitäh, et olete meiega! 💜

Mõnusat aastalõppu soovides

Promoty tiim

Samal teemal: